dilluns, 28 de desembre del 2009

Treball Territori


He pensat que ,ja que tenim el blog, seria el lloc més indicat per compartir algunes curiositats del nostre treball sobre el territori.
Com es pot veure en la fotografia, el meu company Esteve i jo el vam fer sobre la Seu d'Urgell.

Segons la tradició popular, la Seu d’urgell va ser fundada per Hèrcules l'Egipcià el 1699 aC, mentres passava unes Vacances als pirineu.
La primitiva ciutat romana Orgellia (la Seu d'Urgell), ocupada anteriorment pel poblat prehistòric d'Arse-durgui, era situada damunt el turó de Castellciutat, camí obligat de Julia Lybica (Llívia) a Ileida, i per tant de gran importància estratègica i comercial.

Des dels primers decennis del segle XIX, la seu inicià una etapa de creixement demogràfic, producte tant de les transformacions que s’introduïren a l’agricultura comarcal com a la incipient immigració dels habitants de la rest de la comarca, especialment de la muntanya cap a la ciutat.

La ciutat s'estén al centre de la plana o ribera de la Seu, formada pel Segre a la seva confluència amb el Valira. La clotada, on és situat el municipi, és producte de l'enfonsament d'una falla pirinenca, terraplenada posteriorment per dipòsits lacustres miocènics. La ribera de la Seu està envoltada d'altes muntanyes i serralades, la més gran i coneguda de les quals és la serra del Cadí, coronada pel roca blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada