dimarts, 17 de novembre del 2009

COED divendres 13 de Novembre

Aquest divendres vam iniciar la classe de Comunicació oral, escrita i digital amb la recitació d'uns 15 poemes aproximadament. Com a innovació, la Lluïsa va portar una alarma per poder-nos adaptar mol millor al temps de duració dels poemes (2 minuts).
Seguidament, certes persones van avaluar a cada persona que recitava, fixant-se en divesos aspectes essencials en l'expressió oral.

En acabar la recitació, la Lluïsa ens va repartir un full a cadascú i ens va explicar com avaluar als grups dels debats.
A continuació vam fer el primer debat, que tactava sobre l'escola privada. Cinc persones es van posicionar a favor d'aquesta escola i sis persones més en contra.
El debat es va dividir en es parts: argumentacions, refutacions i conclusions.El temps es va dividir en 4,3 i 3 minuts respectivament.

REFLEXIÓ

L'activitat de recitació ens ajuda a començar a familiaritzar-nos amb el fet de parlar en públic, esencial en un mestre. Expressar-nos am el to de veu adequat, una bona postura i gestclació són detalls molt importants.

Per altre banda, el debat ens ajuda a veure des de diferents punts de vista diferents temes que afecten o no a la societat actual. No és fàcil saber argumetar i extreure conclusions d'un tema, així com donar resposta a diverses preguntes.

APROFUNDIMENT
Hi han una serie de detalls que s'han de valorar alhora de fer una exposició oral.
Prmerament l'elecció del tema és molt important, ja que segons quina temàtica s'escull pot cridar més o menys l'atenció dels espectadors.
Altres factors a tenir en comte són la veu, la gesticulació i la postura, ja que pot aconseguir que l recitació sigui més comprensible i entenedora.

Referent al debat, es va dir, entre d'altres, que en l'escola privada el tracte personalitzat és constant i això ajuda i facilita molts altres temes.
Pe'l contrari, els que estaven en contra deien que aquest servei no està a l'avast de tothom, ja que té un cost elevat que moltes famílies no poden suportar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada